Pillideta rokkansambel Rootsist

Ülle Hallik 04. aprill 2008, 00:00

"Kui neid kuulates silmad kinni panna, siis peaks olema tunne, et uhke instrumentidega bänd on laval," kirjeldab ansamblit Pärnu kontserdimaja direktor Marika Pärk.

Tegelikult on ainsateks meeste käsutuses olevateks instrumentideks nende hääled ning silmi avades võib näha nende käes vaid mikrofone.

Ansamblisse kuuluvat Svante Draket peetakse Rootsi huvitavaimaks beatbox'iks, kuna ta suudab oma suuga teha imelisi trummi ja teisi löökriistu imiteerivaid hääli.

Voiceboys ei ole erakordne üksnes oma heli ja etteaste poolest. A capella grupi kohta on unikaalne ka nende töömeetod: laulude arranžeeringuid ei kirjutata üles, vaid partiid harjutatakse kokku otse proovis, just samuti nagu tõelistele rokkansamblitele omane.

Esmakordselt Eestisse jõudnud Voiceboys sündis aastal 1990 ühe ansambliliikme, Mårten Edenrothi venna Andersi ideest luua tavapäraste pehmekõlaliste kõrvale üks karmima heliga a capella grupp. Ise ta ansambli juurde ei jäänud, sest kuulus ja kuulub praegugi Rootsi tuntuima vokaalansambli The Real Group ridadesse.

Kui Eestis ei teata Voice-boysist palju, siis kodumaal Rootsis on ta olnud juba 1990. aastate algusest saadik oodatud esineja enamikel Rootsi suurematel meediaüritustel ning olnud sage külaline teleekraanil.

Nad on kaunistanud mitmete suurettevõtete reklaamikampaaniaid ning meelelahutusüritusi, "laulnud sisse" automudeleid, tervitanud oma lauluga hoki rahvusmeeskonda, andnud kontserdi Dalhalla paekivikaevanduses.

Voiceboys on teinud palju koostööd nii rootsi kui ka rahvusvaheliselt tuntud nimekate artistidega, nagu näiteks Pernilla Wahlgren, Carola, Lisa Ekdahl, E-Type ja Sarah Brightman.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing