JPMorgan: Citigroup võib veel 8,5 mld dollarit maha kanda

04. aprill 2008, 10:04

JPMorgani analüütikud ütlesid, et Citigroup
võib esimeses kvartalis kanda maha veel 8,5 mld dollari ulatuses tagatisega
võlakirjade ja võimendusega laenude väärtuseid, vahendas Bloomberg.

„Kasvavad krediidikulud, järgnevad kasvavad laenukahjumit reservid ja täiendavad mahakandmised jätkavad Citi kasumi rõhumist,“ kirjutasid analüütikud eesotsas Vivek Juneja. „Prognoosime, et esimeses kvartalis tuleb maha kanda 8-8,5 mld dollarit.“

JPMorgan vähendas Citigroupi kasumiootuse aktsia kohta 3,95 dollarilt 1,69 dollarile. Krediidikahjude mootoriteks on kodukapitalilaenud, rämpshüpoteeklaenud, muu eraisikute kinnisvaraga seotud laenud ning kõrgemad krediitkaartide ja autolaenude maksevõimetused.

Neljandas kvartalis kandis Citigroup maha pea 10 mld dollari ulatuses rämpshüpoteekvõlakirjadega seotud väärtuseid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. April 2008, 10:02
Otsi:

Ava täpsem otsing