Läti leht: vahistatud Riia linna endine tippametnik oli Merksiga lähedastes suhetes

Hille Tressum 04. aprill 2008, 10:56

Merko Ehituse Läti tütarettevõte Merks on
kistud lõunanaabrite juures lahvatanud korruptsiooniskandaal.

14.02.2008 vahistati Riia linna arendusosakonna endine juhataja Vilnis Strams, keda väidetavalt peetakse lähedalseisvaks isikuks nii Merksi juhi Ivars Geidensi kui ka Merko Ehituse suuromaniku Toomas Annusega.

Nimelt on vahistatud Läti ajakirjanduse põhjal tõenäoliselt Merksi abistanud Riia linna arendusosakonna endine juhataja Vilnis Strams, keda kahtlustatakse korruptsioonis, kirjutas db.lv. Dienas biznessi ajakirjaniku andmeil on just tänu tema igakülgsele toetusele Merks arenenud viimaste aastate jooksul Läti suurimaks ehitusettevõtteks. Siinkohal tuleks märkida, et Läti ajakirjaniku andmeil on eelnimetatud ametnik lähedalseisev isik nii Merksi juhile Ivars Geidansile kui ka Merko Ehituse juhile Toomas Annusele.

Endine linnaametnik arreteeriti, kuna teda kahtlustati ehitusettevõtte NCC endise juhi Priit Toominga poolt pakutud altkäemaksu vastuvõtmises, kirjutas uudisteportaal BBN märtsi lõpus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2008, 15:52
Otsi:

Ava täpsem otsing