Sitsi mäele kavatsetakse ehitada Tallinna kõrgeim maja

Mariliis Pinn 04. aprill 2008, 07:55

Põhja-Tallinna linnaosavalitsus ja
halduskogu on heaks kiitnud endise Balti manufaktuuri maa-ala detailplaneeringu
eskiisi, mille järgi kerkib sinna 60-korruseline tornmaja ning uue hingamise
saab ajalooline ketrus- ja kudumisvabriku hoone.

Põhja-Tallinna linnaosa vanema asetäitja Jüri Jõgeva ütles, et endise Balti manufaktuuri maa-ala detailplaneeringu eskiisprojekti menetleb praegu linnaplaneerimise amet, esialgsete plaanide järgi võiks planeering jõuda linnavolikogus kehtestamiseni järgmise aasta algul, kirjutas Postimees.ee.

Jõgeva lisas, et plaan ehitada Sitsi mäele 60-korruseline torn on leidnud nii pooldajaid kui vastaseid. Linnaosavalitsus leiab aga, et praeguse räämas tööstuspiirkonna uuendamise projekti järgi muutuks Kopli linnaruum inimsõbralikuks. Kõrghoone võiks kujuneda kiiresti areneva Põhja-Tallinna omaette maamärgiks.

«Ma ei ole nõus nendega, kes väidavad, et niisugune torn ei sobi valdavalt madalate majadega Pelgulinna kõrvale,» ütles Jõgeva. «Praegu toimuvad Paljassaare sadama piirkonna eskiisprojekti ettevalmistused ning minu teada on sinnagi ette nähtud hulgaliselt kõrghooneid.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. April 2008, 07:53
Otsi:

Ava täpsem otsing