Venelased ehitasid piiri lähedale salakuulamisjaama

04. aprill 2008, 10:06

Venelased on rajanud paarikümne kilomeetri
kaugusele Eesti piirist salakuulamisbaasi, mida nad väidetavalt kasutavad
olulise sidesatelliidi Inmarsat 4 F-2 kaudu liikuva info jälgimiseks.

Värske baasi kõige suurema satelliidiantenni läbimõõt on peaaegu 20 meetrit ja lisaks sellele on seal veel kuus väiksemat antenni. Baas asub Pihkvast Eestisse suunduvast teest A-212 natuke põhja poole ning Tartu rahu järgsest Eesti–Vene piirist veidi ida poole, kirjutas Postimees.

Inmarsat 4 F-2 on ülimoodne sidesatelliit, mille kaudu liigub tohutu hulk infot nii Ameerikas kui ka Euroopas. Selle satelliidi abil saab näiteks pakkuda klientidele ülikiiret internetiühendust, telefoniteenuseid ja muudki.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressinõuniku Allan Kasesalu sõnul Eesti riigiasutused Inmarsat 4 F-2 satelliiti ei kasuta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. April 2008, 10:04
Otsi:

Ava täpsem otsing