6. aprill 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Avaroni kinnisvaraäri ajab ekspartner koos Kogeri & Partneritega

Avaron tegi seni koos Koger & Partneritega ettevalmistusi selleks, et siseneda kinnisvarainvesteeringute juhtimise valdkonda ning luua Baltimaadele, Venemaale ja SRÜ riikidele keskenduvad kinnisvarainvesteerimistooted.

Hiljuti võttis Avaron vastu otsuse kinnisvarainvesteeringute ärist väljuda ja keskenduda aktsiafondide juhtimisele ning müüs kogu oma 60% osaluse ühisettevõttes Avaron Properties Koger & Partneritele ning Aadu Ojale.

Tehingu hinda pooled konfidentsiaalsusleppele viidates ei avalikusta. Tehingu tulemusena väljub Aadu Oja ka Avaroni partnerite ringist.

Kinnisvarainvesteeringute äriliini hakkavad edaspidi arendama Koger & Partnerid ning Aadu Oja.

"Praegu on ostetud äriliini omanikud võrdsetes osades Koger & Partnerid ning Aadu Oja. Osanikeringis võib aga lähiajal tulla veel muudatusi, sest eelläbirääkimiste põhjal oleme valmis jagama osalust investeeringute juhtimise ettevõttes suuremate investoritega," märkis Koger & Partnerite strateegiliste investeeringute juht Alar Ehandi.

Avaron keskendub tulevikus aktsiafondide ja muude aktsiainvesteeringute juhtimisele.

"Müüsime osaluse kinnisvarainvesteeringute ühisettevõttes, kuna Avaron soovib keskenduda Avaron Balkani Fondi ja Avaron Areneva Euroopa Väikeettevõtete Fondi ning investeerimismandaatide haldamisele," selgitas Avaroni juhtivpartner Kristel Kivinurm-Priisalm. Tema sõnul on pärast viimase üheksa kuu hinnakorrektsiooni Kesk- ja Ida-Euroopa aktsiaturgudel jälle väga soodne riski-tulu suhe ning sealsetel turgudel nähakse häid investeerimisvõimalusi.

"Lähiajal käivitatakse Venemaa väikelinnadele keskenduv RED Volga investeerimisprojekt kinnise investeerimisettevõttena. Investeeringuturgudes ja -objektides midagi ei muutu, eriti kuna eeltöö Venemaa väikelinnades on paljuski tehtud. Muutub vaid investeeringu vorm, seni plaanitud investeerimisfondi asemel tehakse kinnised võlakirjaemissioonid," selgitas Aadu Oja.

Tema sõnul on praegu indikatiivne huvi investeerimistoote vastu 3 miljonit eurot, kuid see võib esimese emissiooni käigus kasvada kuni 10 miljoni euroni.

Autor: Kaisa Tahlfeld

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt