ÄP fototoimetus • 6. aprill 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Villa Benita maksis 120 miljonit krooni

YIT Ehituse ehitatud Villa Benita läks maksma 120 miljonit krooni ning hoone anti üle täielikult valminuna OÜ-le Herteros, teatas YIT.

Kahekorruselise hoone pindala on 5500 m2.

Esimesel korrusel asuvad ühe- ja kahetoalised korterid ning teisel hooldushaigla. Hoone keskel paiknevad ühiskondlikud ruumid, nt kohvik, söögisaal, raamatukogu, konverentsiruum, spordisaal, massaažiruum ja saun. Lisaks ruumid hooldajaile ja meedikutele. Hoones on ka oma köök, pesumaja, juuksur jm.

"Tegemist oli huvitava projektiga: maja on nelja suunda ristkülikukujuline, kusjuures iga ristküliku tipus moodustub veel omaette T-täht. Palju on kasutatud erilõikeid, poste jm. Fassaadis on kasutatud vaheldumisi puitu ja soojustusega krohvi, kusjuures erinevate materjalide vahel on puitpiilarid, mis eenduvad seinast. Puit moodustab piilari ka katuseräästa all. Sisustuses on kasutatud väga huvitavaid seina- ja põrandakatteid, nt korkseinakatted. Ruumid on tapeeditud eri värvi tapeetidega," lausus Priit Sauk. YIT kontserni 2007. aasta käive oli 57,8 miljardit krooni, millest käive Balti riikides oli 3,5 miljardit krooni.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt