Tõnis Oja • 7. aprill 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Merryll Lynch tekitas Euroopas aktsiaralli

Aktsiate hinnad tõusid eile nii Aasias kui ka Euroopas pärast seda, kui Merryll Lynch teatas, et halvimad ajad krediidikriisis on möödas ning Goldman Sachs soovitas osta kaevandusfirma aktsiaid.

Järjekordselt oli hinnaralli eesotsas Euroopa suuruselt teine pank, UBS, mille aktsia hind oli keskpäevaks hüpanud 6,3 protsenti, 35,56 Šveitsi frangile, sest investeerimispank Merryll Lynch andis aktsiale ostusoovituse. "Eelkõige on tegemist soovitusega, mis baseerub aktsia väärtushinnangul," kirjutas Bloombergi teatel klientidele investeerimispanga analüütik Derek De Vries. Eraldi aga tõsteti kogu Euroopa pangandussektori soovitust neutraalsele (mis tähendab reeglina lähima 12 kuu jooksul kuni kümneprotsendilist tõusu) põhjendusega, et krediiditurg on halvimast üle saanud ning pangad on kriisi ulatusest juba aru saanud.

Maailma ühe suurema kaevanduskompanii Anglo Americani aktsia hind kerkis 3,3 protsenti 3,265 Suurbritannia naelale, sest investeerimispank soovitas aktsiat kindlasti osta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt