Viljandi linnapea büst jõudis sugulaste kätte

08. aprill 2008, 09:44

Viljandi linnavalitsus kinkis eile kunagise
tuntud linnapea August Maramaa perekonnale pronksbüsti, mis oli perele lubatud
juba kümme aastat tagasi.

"Kümme aastat tagasi andis tollane linnapea Mara-maa järeltulijatele lubaduse, et linnavalitsuse valdusesse antud kipskujust tehakse pronksbüst," ütles Viljandi linnavolikogu esimees Tarmo Loodus Sakalale, kes kõnealusel ajal pidas meeri ametit.

Kipskuju jõudis toona isegi ateljeesse, kuid linnapea vahetumise tõttu jäi pronkskuju valamise plaan katki ning eelmise aasta lõpul otsustas linnavalitsus kunagise lubaduse täita ja osaühingu Monument ateljees valmiski kaks pronksbüsti.

Eile andsid Tarmo Loodus ja linnapea Kalle Jents ühe kuju August Maramaa sugulastele, teine jääb kaunistama linnapea kabinetti. Maramaa järeltulija Markus Haamer avaldas heameelt, et 1933. aastal kujur August Vommi loodud kipskuju on säilinud ja lubadus lõpuks täideti.

Kipsist kuju läheb hoiule Viljandi muuseumi, kahe pronkskuju valmistamine maksis umbes 20 000 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2008, 09:42
Otsi:

Ava täpsem otsing