Baltika insaiderid näitavad aktiivsust

Tõnis Oja 09. aprill 2008, 00:00

Tundub, et Baltika esmaspäeval avaldatud teade, et rõivaste jaemüügikontsern hakkab aktiivselt kinnisvara arendama, meeldis nii mõnelegi investorile, sest täna oli kauplemine ettevõtte aktsiatega üsna elav.

Aktsiaga sooritati 20 tehingut, mis andis käibeks veidi alla miljoni krooni. Ehkki aktsia sulgemishinnaks jäi juba mitmendat järjestikust päeva 2,35 eurot ehk 36,77 krooni, oli see päevasiseselt käinud isegi kümne protsendi võrra eilsest sulgemishinnast kõrgemal ehk 40,52 kroonil. Tõsi, nii suure hüppe tegi aktsia hind tänu väikesele likviidsusele ja ilmselt oli vähekogenud investor sisetanud turuhinnaga orderi (erandliku tehingu suurus oli 40 aktsiat). Suurema osa kauplemispäevast oli Baltika aktsia paari protsendiga plussis.

Tähelepanuväärne on aga Baltika viimastel nädalatel sooritatud siseinfot omavate isikute poolt tehtud mitu tehingut. Need toimusid mõned nädalad tagasi ehk mõned nädalad enne suurte plaanide avalikustamist. Nii ostis juhtkonna liige Andy Peterson 12. ja 17. märtsil finantsinspektsiooni andemetel kokku 2999 aktsiat.

14. märtsil ostis aga juhtkonnale kuuluv Baltika suuromanik BMIG börsivälises tehingus juhatuse liikmetelt Meelis Milderilt ja Ülle Järvelt vastavalt 2200 ja 11213 Baltika aktsiat.

Arco Vara aktsia hind langes eile uuele rekordmadalale tasemele 13,93 kroonile, aktsia käive oli 0,9 miljonit krooni.

Olympic EG aktsiatega sooritati aga terve rida plokktehinguid, mis andis aktsia käibeks märkimisväärsed 32 miljonit krooni. Selle tulemusena kukkus veidi ka kasiinokontserni väärtpaberi hind.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:28

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing