Diskreetsuse ja rahu oaas

Merike Lees 09. aprill 2008, 00:00

Stockmanni kaubamaja taga kõrguva Swiss?teli 11. korrusel asub Amrita spaa, mis üllatab vaikuse ja rahuga. Argipäevalõunal võib juhtuda, et oled seal ainus klient, kelle päralt on terve bassein, auru- ja leilisaun ning kõik teenindajad. Ülerahvastatud veekeskuste kõrval on see nagu väike rahulik pelgupaik, kus end kiirest elutempost välja lülitada ja lõdvaks lasta. Vähemalt nii oli see veel veebruaris, kui spaa oli töötanud kaks kuud.

Väike bassein ei ole selle spaa tõmbenumber, sest treeninguks on see väike - eriti kui seal juhtub mitu inimest korraga sees olema - ja muid vees lustimise võimalusi pole. Seepärast ammenduvad spaavõlud kiiresti - tegevused saavad lihtsalt otsa, sest kaua sa ikka ringiratast ujud või saunas istud. Pigem on saun ja bassein mõeldud lisaväärtust pakkuma jõusaalis ja aeroobikatreeningutes käijatele. 500kroonise päevapääsme eest võid kas või terve päeva treenida, ujuda, saunatada ning joogivesigi on tasuta.

Peamiselt tasub Amrita spaasse minna aga hoolitsuste pärast. Asi ei ole mitte suures valikus imepeentes ja keerulistes protseduurides, vaid selles, kuidas need on korraldatud.

Kõige suurem valik on kehamassaaže, kuid leiab ka pea- ja jalamassaaži. Kehale on valida kaks hoolitsust, üks mähis ning piima- või aroomivann. Näohooldus on traditsiooniline ja hõlmab koorimist, maski ja massaaži.

Otsustasin proovida piima- ja meemähist, kuna see toiming tõotas kõige mõnusamat lõõgastust ja oli ka üsna pikk - 75 minutit. Juba aega broneerides kinnitati mulle, et sellel protseduuril tegeldakse minuga põhjalikult. See võib tähendada nii head kui ka halba, sõltub sellest, kes ja kuidas tegeleb. Seega tuli olla valmis kõigeks.

Käisin enne hoolitsust spaas ja aurutasin end saunas, et kohaliku õhustikuga enne kohaneda, ning tunne muutus järjest kindlamaks ja paremaks. Väike, aga hästi oluline detail: duširuumis on pesemiskohad vaheseintega eraldatud ja kardinaga suletavad. Eesti spaad oma ühispesulatega meenutavad mulle oma ülerahvastatuses üht filmistseeni juutide hukkamisest Auschwitzis. Olin juba kartma hakanud, et ilma selle ängistava kogemuseta spaasse ei pääse, kuid selgus, et mõnes kohas saab siiski ka diskreetsemalt. Diskreetsus on märksõna, mis iseloomustas ka järgnevat protseduuri. Intiimsed hooldused eeldavad delikaatset korraldust ja teostust ning seda pidas silmas nii ruumilahendus - massaažisalong oli ühendatud duširuumiga - kui ka sisekujundus: uste ees olid kardinad, mis kliendi sisenedes ette tõmmati. Ja muidugi spaaterapeut ise, kelle delikaatsusele ei saa midagi ette heita.

Aga piima- ja meemähis oli esimesest hetkest nauditav. Kindlasti aitas sellele kaasa suurest aknast avanev vaade üle Tallinna ning vaikus, mis tänavasaginast 11 korrust kõrgemal valitses. Protseduur oli tõesti põhjalik ja kogu keha jalatallast kuni kaelani hõõruti meresoolaga ruutsentimeetri haaval läbi. See puhastas nahka põhjalikult ja andis kerge tunde, hea ettevalmistus mähise jaoks. Kogu protseduuri vältel sai kaks korda duši all käia - esimesel korral soola maha pesemas ja teisel korral mähise jääke maha loputamas. Mähisele lisaks sisaldas protseduur ka jalamassaaži. Esialgu olin broneerinud selle eraldi, kuid topelt ei olnud mõtet masseerida, mistõttu asendasin jalgade paradiisi nimelise protseduuri hoopis näohooldusega. Näohooldust saab teha mähisesse mähituna. See hoiab kokku aega ja võimaldab lühikese ajaga hooldada oma keha pealaest jalatallani. India peamassaaž paneb i-le täpi.

Kolm tundi hiljem Swiss?telist lahkudes tundsin, et iga sekund ja kroon oli läinud täie ette.

Kroonidest rääkides hämmastas mähise hind - kogu see hoolitsus oli kõigest 550 krooni eest. See oli teine hinnaüllatus pärast spaapääset. Tõenäoliselt on tegu linna kõige parema hinna ja kvaliteedi suhtega kehahooldusega, sest kõik võrreldavad protseduurid võrreldavates kohtades on oluliselt kallimad. Loodan, et see ei ole alguse hind ja et seda protseduuri saab selle raha eest ka edaspidi kogeda. See on Amrita populaarsemaid hooldusi, ja ma saan aru, miks.

Kui miski häirima jäi, siis oli see tumedates värvides sisekujundus. Ilmselt pani sisekujundaja kogu lootuse suurtest akendest avanevale avarale vaatele Tallinna linnale ja päevavalgusele, kuid meie kliimas on välisvaadegi enamiku aastast sombune ja trööstitult hall ning suurema osa päevast pime. Roostes plekk-katused ja nõukogudeaegsed üheksa- ning viiekorruselised paneelmajad suurt silmarõõmu ei paku, Tallinna lennuväljalt õhkutõusvatele lennukitele võib aga igatseva pilguga järele vaatama jäädagi.

Fotod: Arno Mikkor

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:45

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing