Naftabarreli hind taas 110 dollari all

Tõnis Oja 09. aprill 2008, 00:00

Nafta hind hakkas pärast esmaspäevast hüpet kolme dollari võrra barrel, 109,09 dollarile barrel, eile jälle tasapisi langema.

Esmaspäeval jätkusid juba eelmisel nädalal alanud spekulantide panused sellele, et USA keskpanga poolt langetatavad intressid nõrgestavad dollarit, mis omakorda tõstab nafta hinda. Eile hakkasid tööle aga vastupidised hirmud - see, et USA majanduskasvu aeglustumine, või isegi langus toob endaga kaasa tarbimise vähenemise.

"Kõige rohkem kardame USA majanduskriisi ning dollari kukkumist," ütles eile Londoni konverentsil Naftat Eksportivate Riikide (OPEC) president Chakib Khelil, vahendas uudisteagentuur Bloomberg. "Laovarud on väga mõistlikul tasemel," lisas ta. Khlelili sõnul jääb naftabarreli hind sel aastal ilmselt liikuma 80 ja 110 dollari vahemikus.

Citigroupi hinnangul kasvasid dollari nõrkuse tõttu investeeringud toorainetesse selle aasta kolme esimese kuuga enam kui viiendiku võrra. Raha tuleb sisse ning tehniline pilt on nafta jaoks tugev, kommenteeris olukorda turul Londonis töötav maakler Robert Montefusco.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing