Järjekordne rahasüst Citigroupile

Tõnis Oja 10. aprill 2008, 00:00

Räsitud finantssektori veel räsitum suurpank Citigroup on saamas järjekordse rahasüsti.

The Wall Street Journal kirjutas eile, et varade poolest USA suurim pank on leidmas ostjat panga bilansis olevatele võimendustega laenudele ning võlakirjadele kokku 12,5 miljardi dollari väärtuses. Ostjaks on erakapitalifirma Apollo Managementi kokku pandud sündikaat, kuhu kuuluvad veel analoogilised TPG Grupp ning Blackstone.

Citigroup on üks suurtest investeerimispankadest, millel koos Bank of America ja USA läänerannikul domineeriva Wells Fargoga on kapitali adekvaatsus langenud liiga madalale. Osa võlgade müümisest parandab Citigroupi olukorda. Panga aktsia hind reageeris uudisele eilse kauplemispäeva alguses protsendilise tõusuga. USA aktsiaturud tervikuna alustasid eilset kauplemispäeva kerge langusega.

Ajaleht teatas ka sellest, et Apollo kavatseb korraldada aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) mahuga 418 miljonit dollarit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing