Kadrin Karner • 9. aprill 2008
Jaga lugu:

Tehingu hind langes 2006. aasta tasemele

"Vaadeldes Uus Maa kinnisvarabüroo vahendatud tehingute hindasid, võib öelda, et hinnatase on esimeses kvartalis olnud suhteliselt stabiilne," rääkis Uus Maa Kinnisvarakonsultantide kinnisvara analüütik Annika Jakobson.

Maa-ameti andmebaasi järgi sõlmiti märtsis korteriomanditega Harjumaal 806 ja Tallinnas 646 tehingut. Kõige enam tehti tehinguid magalapiirkondades, kuid siiski ligi 30 protsenti vähem kui aasta tagasi. Vaatamata olukorra mõningasele paranemisele on kinnisvaraturg siiski veel madalseisus ning võrreldes aastataguse ajaga tehakse umbes 40 protsenti vähem tehinguid.

Ka elamumaadega tehti märtsis veidi rohkem tehinguid kui veebruaris, kuid tehinguid sõlmiti eelkõige madalate hindadega kinnistutega, mis viis alla ka keskmise tehinguhinna ja mediaanhinna, kinnitas analüütik.

Maa-ameti andmetel on hoonestamata elamumaa tehingute arv kahanenud niivõrd madalale, et viimati tehti 2008. aasta esimese kvartaliga sama vähe tehinguid kui 2003. aastal. Elamumaa keskmine tehinguhind on langenud 2006. aasta tasemel. Hinnalangus aasta taguse ajaga võrreldes on 30 protsenti.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas