Barcelona kavatseb laevadega vett importima hakata

Mariliis Pinn 10. aprill 2008, 11:24

Hispaania suuruselt teine linn teatas, et
on ajaloo hullema põua tõttu veekriisi äärel.

Järgmisel kuul astub Barcelona pretsedenditu sammu ja hakkab Lõuna-Prantsusmaalt Marseille’st, Tarragonast Catalanist ja Lõuna-Hispaania destillatsioonitehastest laevadega vett importima, kirjutas The Financial Times.

Et vältida suvise veekasutamise olulist piiramist säästab linn nüüd, kust võimalik. Näiteks ei tööta Barcelona purskkaevud, rannadušid ja tehnikud otsivad veesüsteemist lekkeid. Keelatud on aedade kastmine ja basseinide täitmine veega.

Hispaanias oli erakordselt soe ja kuiv talv, mil sadas vaid kolmandiku keskmisest. Hispaania loode osas on olukord eriti karm, põud on seal kestnud juba 18 kuud. Barcelona 5 miljonit elaniku varustavad veereservuaarid on vaid 20% osas täidetud.

Barcelona laevadega veega varustamine maksab umbes 22 miljonit eurot (343 mln krooni) kuus.

Teadlaste sõnul on veekriis üks kliimamuutuste tagajärg, mis Euroopa suurlinnu ja tihedalt asustatud Vahemere põhjakallast vaevama hakkab. Hispaania on varasemaga võrreldes kuivem ja soojem, keskmine temperatuur on tõusnud 1960. aastast ühe kraadi võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. April 2008, 11:22
Otsi:

Ava täpsem otsing