Börsikommentaar: nafta hüppas, aktsiad kukkusid

10. aprill 2008, 10:24

USA aktsiaturgudel toimus eile enam kui
kahe nädala suurim kukkumine, sest nafta hind hüppas uuele rekordtasemele ning
logistikagigant UPS andis kasumihoiatuse.

Maailma suurim kulleriteenuseid pakkuv United Parcel Service (UPS) aktsia hind tegi suurima kukkumise alates 2006. aasta juunist sest teatas, et esimese kvartali kasum tuleb kütusehindade tõusu ning majanduskasvu aeglustumise tõttu varem prognoositust väiksem. UPSi aktsia hind kukkus 3,7 protsendi võrra 70,57 dollarini.

„See kvartal tuleb täis väljakutseid,” lausus Bloombergile investeerimisfirma Thornburg Investment Management investeeringute juht Brian McMahon. „Me näeme veel kasumiootuste langetamisi, eriti nende ettevõtete osas, mis saavad tulu Ameerika tarbijate teenindamisest,” lisas ta

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,39 protsenti 12527,26 punktini, peamiselt tehnoloogisektori ettevõtete hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks kukkus koguni 1,13 protsenti.

Suurim tõusja Dow Jonesi tööstuskeskme komponentide hulgas oli lennukitootja Boeing, kes teatas uue 787 Dreamlineri valmimistähtaja järjekordsest edasilükkamisest. Kuna analüütikud olid seda juba varem prognoosinud, hüppas aktsia hind 4,8 protsenti 78,60 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. April 2008, 10:22
Otsi:

Ava täpsem otsing