Shakespeare'i viis surematut lugu ühes

Ülle Hallik 11. aprill 2008, 00:00

Sõnalavastuse autor ja lavastaja on EMTA lavakunstikooli lavastaja eriala üliõpilane Uku Uusberg, kellele see on diplomitöö. "William Shakespeare'i keeles lugu Richardist ja teistest," kõlab lühim lavastuse tutvustus. "Head ööd, vend" on kokku kirjutatud viie Shakespeare'i näidendist, jutustades loo Richardist, kes on kuninga noorim vend. Samuti mitmest teisest tegelasest, kes elavad samu elusid, mis oma päritolunäidendeis. Siiski lubavad tegijad, et muretsema ei pea needki, kellele need Shakespeare'i nn muinasjuttude tegelased midagi ei ütle. Tegemist on ikkagi uue ja iseseisva looga, milles Shakespeare'i tegelaste omavahelist autoritruud kombineerimist võib pidada lihtsalt üheks mänguks, mis pole samas kaugeltki mitte esmatähtis.

Nii võiks see lugu kõnetada näiteks Uku Rapla-sõpru, kes on hingega kujud ja elavad omi elusid, kuid kel lihtsalt pole olnud juhust Shakespeare'iga kohtuda. Kuigi see pole eesmärk omaette, võib juhtuda, et nähtu paneb mõnegi vaataja uudishimust midagi läbi lugema.

On ju Shakespeare lihtsalt üks suuremaid klotsikesi, millega teatri-legotorni ehi(ta)takse.

Uku Uusberg pühendab loo oma kahele vennale, keda ta armastab.

Osades Lauri Lagle, Mihkel Kabel, Ivo Uukkivi, Kristo Viiding (EMTA üliõpilane), Nero Urke (külalisena), Britta Vahur, Mari-Liis Lill, Ursula Ratasepp (Tallinna Linnateater).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing