Väärismetallide jõud hakkab raugema

Tarvo Vaarmets 14. aprill 2008, 00:00

Kulla ja hõbeda hinnad ei suuda enam toornafta ja euro kallinemisega sammu pidada, sest investorid on hakanud kahtlema väärismetallide hinnaralli põhjendatuses.

"Kulla hind tegi oma pöörde ja on nüüd seiskunud," ütles Equidex Brokerage Groupi futuuride kauplemisjuht Ron Goodis. "Ma ei näe põhjust kulla omamiseks. Kulla hind võib mõneks kuuks paigale jääda," lisas ta.

Nafta hind tegi uue tipu üheksandal aprillil, euro näitas rekordtugevust aga eelmise neljapäeval. Kuld seevastu on 17. märtsil saavutatud tipust kümnendiku võrra alla tulnud. Siis maksis üks unts kulda 1033,90 dollarit. Sel ajal saavutasid eelmisi kõrgpunkte ka euro ja nafta hinnad.

Kulla juunikuise tarnetähtajaga lepingud langesid reedel New Yorgis 0,5% võrra, 927 dollarile. Sellele vaatamata on kollase metalli hind aasta algusega võrreldes 11% kallim. Euro on sama ajaga kosunud 8,3 ja nafta 14%. Hõbeda maikuise tarnetähtajaga lepingud kukkusid reedel kaks protsenti, 17,69 dollarile untsist. Aasta algusega võrreldes maksab hõbedaunts praegu aga 19% rohkem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:28

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing