Läti ajaleht arvab et väike Eesti nuumab liiga palju tipp-poliitikuid

Mariliis Pinn 14. aprill 2008, 08:06

Riias ilmuv ajaleht Baltic Times kiidab oma
juhtkirjas reformarite ettepanekut jätta Riigikogusse vaid 81 saadikut.

"Riigikogu saadikute hulgas oleksid ka ministrid, nii et kokku väheneks Eestis kõige tähtsamate poliitikute hulk 32 inimese võrra," rõõmustab ajaleht. Parlamenti läheksid 12 ministrit ja 69 lihtsat rahvasaadikut, vahendas Eesti Ekspress.

"On ka aeg. Eesti parlament on liiga lopsakas. Väikeses riigis pole mingit mõistlikku põhjust pidada üht parlamendisaadikut 13 000 elaniku peale. Lätis on samal ajal üks saadik 23 000 elaniku kohta, Leedus aga 24 000 elaniku kohta."

Leedukad aga peavad üleval liiga ohtralt ministreid - 19 inimest. "Nõukogude ajast pärit absurd;" ütleb Läti leht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2008, 08:04
Otsi:

Ava täpsem otsing