Majandusteadlane: langused on vajalikud rumaluse tõrjeks

Mariliis Pinn 14. aprill 2008, 08:12

Majandusteooria õppejõud Andres Arrak
rääkis, et majanduslangused on majandustsükli osana absoluutselt vajalikud kas
või sellepärast, et puhastavad ühiskonnast välja rumaluse ja laiskuse, vahendas
ETV24.

"Languse faasis, kuna konkurents läheb tihedamaks ja kasumid ja palgad ei kasva enam ühes tempos, siis ühiskonnast puhastatakse välja kõik ebaefektiivne ja selline rumalus ja laiskus," rääkis Arrak ETV saates "Aeg luubis". "Ja nüüd ongi nii, et erasektor saab kohe peksa. Ja see ongi loomulik, sest erasektorist siis visatakse välja need, kes ei saanud hakkama."

"Aga muidugi avalikus sektoris peaks tegeldama mitte nii-öelda selle tsükli vältimisega, vaid prognoosimisega, ja siin on mul küll väga suur etteheide meie valitsusele," ütles Arrak ning lisas, et juba 2005. aastal oli selge, "et me jookseme liiga kiiresti".

Majandusteadlane nentis, et selle aasta eelarvet tehti aasta tagasi ning kui siis kirjutati nii tuludesse kui ka kuludesse 20protsendiline kasv, ei olnud see tark.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2008, 08:10
Otsi:

Ava täpsem otsing