Padar: 6000 vaba eelarvelist töökohta loeti kokku aasta tagasi

14. aprill 2008, 17:27

Rahandusministeeriumi koostatud statistika
järgi oli 2007. aasta aprilli seisuga
riigieelarvelisi ameti- ja töökohti täitmata pisut üle 6000, märkis
rahandusminister Ivari Padar.

"Rahandusministeeriumi koostatud statistika järgi oli 1. aprilli 2007. aasta seisuga kinnitatud ameti- ja töökohti, kus makstakse otse riigieelarvest palka, kokku 56 911, neist täidetud olid 50 550. Lihtne lahutustehe ütleb, et sel ajal oli neid ameti- ja töökohti täitmata pisut üle 6000,“ kommenteeris Padar 6000 vaba riigieelarvelise töökoha päritolu.

„Kui me räägime aga avalikust teenistusest (valitsusasutused ainult), siis möödunud aastal oli terve aasta jooksul täitmata ligikaudu 2250 ametikohta,“ märkis minister.

Padar lisas, et vabade ametikohtade küsimuse juures on tegemist kahe erineva uuringuga - kumbki puudutab erinevat valimit nii isikute osas (avalik teenistus vs otse riigieelarvest palka saavad isikud) kui ka ajalises perioodis.

Eelarvekärpeid kommenteeris Padar, et selles osas teeb rahandusministeerium kõigi valitsusasutuste esitatud kärpimisettepanekutest kokkuvõtte valitsuskabinetile 17. aprilliks.

„Enne lõplike kärpimiskohtade selgumist ei ole aga minu seisukohalt otstarbekas spekuleerima hakata millegi üle,“ lisas ta.

„Selge on see, et riik peab tegema kärpeid 3,1 miljardi ulatuses, vaadates samal ajal, et seadusega ette nähtud kulud saavad tehtud ning riigiaparaadi põhifunktsioonid ei kannata. Kindlasti on oluline ka investeeringute tegemine, ent lõplikud otsused kõigi kärbete iseloomu ja suuruse osas teeb valitsus tervikuna," rääkis Padar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2008, 17:25
Otsi:

Ava täpsem otsing