Kui pehmelt maandud sina?

Kertu Ruus 15. aprill 2008, 00:00

Vasta küsimustele, loe õiged vastused kokku ja tee sellest omad järeldused.

Kumma valiksid: kas miljon krooni kohe kätte või ühe sendi, mille väärtus kahekordistuks iga päev kuu jooksul? Vastus: Mõistlikum on valida üks sent. Juba 28. päeval on kahekordistuvast sendist saanud 1,3 miljonit krooni ja 31päevalise kuuga on summa kasvanud 10 miljonile kroonile.

Milline maailma aktsiaturg on viimase aasta jooksul enim tõusnud ja milline enim langenud? Vastus: Suurimaks tõusjaks on olnud Omaani indeks Muscat Securities Market 30, mis on kerkinud viimase aasta jooksul 65 protsenti. Suurimaks langejaks on olnud 55 protsendiga Vietnami börs ehk Ho Chi Minhi indeks. Kõvasti on räsida saanud ka Island.

Mitmel protsendil aastatest on USA aktsiaturud olnud positiivsed? Vastus: Kui vaadata aastaid 1926-2006, siis 72 protsendil.

Mitu protsenti oli kulla kogutootlus aastatel 1980-2006 (dollarit untsi kohta)? Vastus: Kuld paistab heitlikel aegadel kindla peale minekuna, kuid rikkaks sellega alati ei saa. Kulla tootlus aastatel 1980-1997 oli null.

100 krooni maksnud pluusi hinda alandati hulludeks päevadeks 30 protsenti. Kui hullud päevad läbi said, tõsteti pluusi hinda 30 protsenti. Palju see nüüd maksab? Vastus: 91 krooni.

Vastus: Aktsiaid soetades ostad endale osaluse ettevõttes. Kui ostad võlakirja, siis laenad ettevõttele raha.

Konjak koos võrdlemisi väärtusliku pudeliga maksab kokku 1050 krooni, kusjuures konjak ise on pudelist 1000 krooni kallim. Palju maksab konjak ja palju pudel? Vastus: Konjak maksab 1025 ja pudel 25 krooni.

Vastus: Kõige suuremat tootlust teenivad aktsiad. Head säästmist!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:28

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing