Lehman Brothers alandas SEB ja Swedbanki hinnasihti

Katre Pilvinski 15. aprill 2008, 00:00

Peace soovitas tõsta rootslaste Swedbanki aktsia osakaalu portfellis indeksi osakaalust kõrgemaks (overweight) ning kinnitas SEB puhul taas indeksi väiksema osakaalu (underweight) soovituse, kirjutas Bloomberg.

Analüütiku sõnul on Swedbanki aktsia hinnas juba üle hinnatud Baltimaade kõrgem krediidirisk. Analüütik alandas Swedbanki aktsia hinnasihti 263 Rootsi kroonilt 240 Rootsi kroonile. Peace alandas ka SEB aktsia hinnasihti 219 Rootsi kroonilt 180 Rootsi kroonile.

Samas tõstis Peace Nordea aktsia hinnasihti 11,7 eurolt 12,8 eurole ning Põhjamaade suuruselt neljanda panga Handelsbankeni aktsia hinnasihti 194 Rootsi kroonilt 220-le.

SEB Panga kommunikatsioonijuht Silver Vohu suhtus panga alandatud hinnasihti rahulikult. "Selliseid hinnanguid antakse iga päev kümneid," ütles Vohu. "See on ettevõtte (Lehman Brothers - toim) hinnang ning seda tuleb võtta nii, nagu see on."

Ka LHV Balti analüüsiosakonna juht Erki Kert ei näe põhjust muretsemiseks. "Nii Swedbanki kui ka SEB bilanss on piisavalt tugev, et mitte liialt muretseda," märkis analüütik.

"Ühe analüüsimaja hinnasihi langetamist ma üle ei tähtsustaks - soovitusi ja hinnasihte muudetakse pidevalt," kommenteeris Kert. "Avaldatud raportis anti Rootsi pankadele üldjoontes positiivne hinnang ning konkreetse panga hinnasihi tõstmine või langetamine sõltub lõppkokkuvõttes paljuski juba sellest, millisel hinnatasemel aktsiad kauplevad."

Hansapank Lehman Brothersi hinnangut ei kommenteerinud, öeldes vaid, et üldine investeerimispanga hinnang Põhjamaade pankadele oli siiski positiivne.

Eilse börsipäeva lõpuks maksis Swedbanki aktsia Stockholmi börsil 162,5 Rootsi krooni ja SEB oma 150 Rootsi krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing