Vene turistid on taasavastamas Eestit

Hille Tressum 15. aprill 2008, 09:23

Veebruaris peatus majutusettevõtetes 72 000
välisturisti, ehk 7000 välisturisti rohkem kui aasta tagasi samal ajal, teatas
statistikaamet.

Võrreldes eelmise aasta veebruariga peatus majutusettevõtetes rohkem turiste Soomest, Venemaalt, Lätist ja Leedust. Norra ja Suurbritannia turistide arv oluliselt ei suurenenud ning Rootsi turistide arv vähenes ligi veerandi võrra. Iseloomulikult talvekuudele olid pooled majutusettevõtete klientidest siseturistid, keda peatus majutusettevõtetes ligi 4000 enam kui aasta tagasi samal ajal.

Enamik välisturistidest (90%) väisas Eesti linnade Tallinna, Tartu ja Pärnu majutusettevõtteid. Maakondade majutusettevõtete klientideks olid peamiselt siseturistid. Välisturistid eelistasid suuri, kallimaid ja enam lisateenuseid pakkuvaid majutusettevõtteid — 69% välisturistidest peatus suurtes, üle 100 toaga majutusettevõtetes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2008, 17:27
Otsi:

Ava täpsem otsing