Tarvo Vaarmets • 15. aprill 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Fookus kandumas kergelt tulemustele

Tallinna börs veeti eile taas veidi allapoole - indeks kaotas 0,09 protsenti, kusjuures enamus käibest tuli järgmisel nädalal tulemused avaldavate Baltika, Eesti Telekomi ja Norma aktsiatega tehtud tehingutest.

Börsi kogukäibeks kaubeldi viimaste päevade üks paremaid - 17,5 miljonit krooni. Baltika aktsia kaotas pärast 7,4 miljonilist aktsiavahetust 2,08 protsenti eelmisest sulgemishinnast. Eesti Telekom kosus aga viiemiljonilise käibe juures 0,40 ning Norma kergitati pärast 2,5 miljoni väärtuses tehtuid tehinguid 0,99 protsenti.

Kui Eesti Telekomi figureerimine käibetopis ei pane tõenäoliselt kedagi imestama, siis Baltika ja Norma tehinguaktiivsus on mõnevõrra harukordsem. Tegelikult on aktiivsuse tõusu märgata juba kolmandast aprillist - kui sel aastal on kaubeldud päevas keskmiselt umbes 41 000 Baltika aktsiaga, siis viimase üheksa börsipäeva keskmine kaubeldud aktsiate arv on kaks korda suurem. Vähemal määral on viimastel päevadel aktiveerunud Norma aktsiatega kauplemine. Samas ei ole nimetatud ettevõtete aktsiate hinnad aprilli algusest oluliselt muutunud, mistõttu ei saa ka konkreetselt öelda, mis suunas investorid valdavalt panustavad.

Teisalt, arvestades pikemaajalist aktsiatrendi, Baltika avaldatud kuumüügi tulemusi ning jätkuvat väga madalaks kistud puhaskasumimarginaali, võiks arvata, et midagi eriti positiivset järgmise nädala neljapäeval avalikustatavatest esimese kvartali tulemustest oodata ei ole. Norma on selles suhtes paremas olukorras - neljanda kvartali finantsnumbrid olid head ning aktsia hinda on tugevalt toetamas bilansis laiutav suur sularaha hunnik.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt