BÖRS: päike on tõusmas börsitaeva

16. aprill 2008, 10:09

USA börse tirisid eile veidi ülespoole
regionaalpankade üllatustulemustest indu saanud finantssektor ja rekordilise
nafta hinna tõugatud energiasektori aktsiad. Tänast börsipäeva on ilusas plussis
alustanud ka Euroopa aktsiaturud.

Regions Financial Corp hüppas 8,4%, kuna teatas esimese kvartali 1,1%-lisest kasumikasvust. Warren Buffetti tüüritava ettevõtte Berkshire Hathaway suurosalusega pank M T kerkis aga 6,3%. Viimaste kasumit kergitasid oluliselt osaluste müük maksekaardiettevõttes Visa.

“Praegu on hea aeg finantsaktsiate ostmiseks,” rääkis Integrity Asset Managementi fondijuht Daniel Bandi. “Seal tahetakse kohal olla, kui turg tunnetab kriisi lõppu, sest tagasipõrge saab olema üsna terav,” viitas Bandi võimalikule finantsaktsiate rallile.

Standard Poor's 500 indeks lisas 0,5%, sama palju kosusid ka Dow Jones´i tööstuskeskmine ja Nasdaq.

Ilusat minekut näitasid ka USA kaks suurimat naftaettevõtet Exxon, mille aktsia kerkis 1,1 dollari võrra 90,80 dollarile, ja Chevron. Viimase väärtpaber muutus 0,87 dollari võrra kallimaks ja maksis päeva lõpuks 90,17 dollarit.

Börsipäeva lõpus tõi turule positiivsust kiibitootja Inteli teade käesoleva kvartali müüginumbrite kohta – ettevõtte ootab käibeks 9 kuni 9,6 miljardit dollarit, samal ajal, kui analüütikud prognoosivad 9,25 miljardit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. April 2008, 10:27
Otsi:

Ava täpsem otsing