Uljaid SMS-laenajaid ähvardab kohus

Mariliis Pinn 16. aprill 2008, 07:40

Kohtusse jõuab üha rohkem võlanõudeid
SMS-laenu pakkujatelt, kellele see on viimane võimalus hiigelintressiga laenatud
summasid inimestelt kätte saada.

«Tarbimislaenudega, sealhulgas SMS-laenudega seotud kohtuasju on tõesti palju ja üha rohkem tuleb,» nentis Pärnu maakohtu pressinõunik Elo Kirsipuu, Harju maakohtu Kentmanni kohtumaja kantselei juhataja Mari-Liis Tõnuri sõnul hakkasid SMS-laenu pakkujate avaldused kohtusse jõudma mullu novembris-detsembris, kirjutas Postimees.ee.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme kinnitusel on just sõnumilaenude suure hulga tõttu võrreldes eelmise aastaga kahekordistunud maksekäsu kiirmenetluste ehk igasuguste alla 100 000-krooniste võlanõuete lihtsustatud sissenõudmiste arv.

SMS-laenu tagastamata jätnuid on kohtusse kaevatud hinnanguliselt tuhatkond, täpset statistikat andmebaasidest kätte ei saa.

SMS-laenude turuliidri, osaühingu SMS Laen juht Aaro Sosaar kinnitas, et neil on õnnestunud kohtusse minekut peaaegu vältida, koostöös inkassofirmaga on pea alati suudetud hätta jäänud inimestega leida kõigile sobiv makselahendus, kohtutee seevastu on kulukas ja kahjulik mõlemale poolele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. May 2008, 20:04
Otsi:

Ava täpsem otsing