Swiss?teli juht Tallinnas uusi konkurente kerkimas ei näe

Sten-Aleks Pihlak 17. aprill 2008, 00:00

Intervjuu Swiss?tel Hotels & Resortsi tegevdirektori Meinhard Huckiga.

Swiss?tel Tallinna avamine venis mitu kuud. Kuidas on see ettevõttele mõjunud?

Avamise venimine oli õnnetu stsenaarium ja ma ei süüdista selles konkreetselt kedagi. Kui sa rajad hotelle uutesse piirkondadesse, siis võib juhtuda ettenägematuid asju. Venimine võib aga viia usaldusväärsuse kadumiseni klientide silmis.

Kas praegusel juhul oli mõju märgatav?

Ei. Edasi lükkus meil möödunud aasta avamisdaatum, kuid siis leppisime kokku uue ja see pidas paika.

Viimastel aastatel on Tallinnas avatud mitu hotelli. Kas kliente jagub kõigile?

Mõne aasta eest oli Tallinna turu prognoos väga positiivne. Viimase 12 kuu jooksul oleme aga täheldanud langust turismiäris ja see valmistab nii meile kui ka teistele hotellidele muret. Peame tegema tööd, et reklaamida Tallinna ja meie hotelli nii, et see tekitaks Eesti vastu huvi. Ma eeldaksin sama ka Eesti riigilt, et aktiivsemalt seda kaunist linna reklaamida.

Alles hiljuti seisid siinsed hotellid silmitsi terava tööjõupuudusega. Kuidas see praegu teid mõjutab?

Kuna Eesti on osa Euroopa turust, siis on see tõstnud palkasid. Samuti on inimestele avanenud vaba tööturg terves Euroopas. Näeme seda hea asjana, sest toome ise inimesi siia mujalt maailmast tööle. Meil töötavad siin inglased, sakslased, hispaanlased, prantslased jne.

Kas Eesti on atraktiivne koht näiteks inglasele tööle tulemiseks?

Muidugi, Tallinnal pole midagi viga. See on ilus ja kaunis linn, paikneb mere ääres, ühendus teiste riikidega on hea. Põhimure on ju ikka palk. Võrreldes näiteks Inglismaaga on see oluliselt väiksem. Samas on elamine odavam.

Milliseid muutusi näete lähiaastatel Eesti hotelliturul?

Ma ei usu, et väiksed hotellid peaksid hakkama end sulgema. Tuleb vaadata tulevikku positiivselt ja rohkem turiste siia meelitada. Siiski ma ei usu, et siia praegu uusi suuri hotelle tuleb. Ka pole meil plaanis Eestis uusi hotelle avada, see on kindel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing