BÖRS: head und, Tallinna börs!

17. aprill 2008, 15:35

Täna käis meie kodubörsil taas aktiivse
kauplemise asemel aktiivne haigutamine – poolmagava aktsiaturu päevakäibeks
saavutati alla kümne miljoni krooni. Ka indeks ei võtnud vaevaks suuremalt
liikuda ning tõusis vaid 0,1%.

Alla kümne miljoni päevad ei olegi Tallinna börsil enam harukordsed – märtsis tehti neid tervelt kolm, nüüd on esimene kirjas ka aprillis. Enne esimest märtsikuist madalsaavutust kaubeldi 10 miljonist kroonist vähem viimati 2006. aasta oktoobris. Ja endiselt ollakse sel kuul ka vähemalt viimase kahe aasta madalaima kuukäibe graafikus. Viimane rekord on pärit muidugi lõppenud märtsist, mil börsi kogukäibeks märgiti 0,49 miljardit krooni.

Sellises üsna unises keskkonnas, kus aktsiate ostu- ja müüginoteeringute vahed kipuvad üsna suureks kärisema, on eriti oluline hoiduda turuhinnaga tehingute tegemisest ja kasutada selle asemel limiithinnaga tehingukorraldusi. Viimane tähendab investori määratud hinnaga maaklerile edastatud tehingut, mis täidetakse tehingukorralduses märgitud või sellest soodsama hinnaga. See vähendab oluliselt ebalikviidsusest tingitud kaotuste riski.

Samas ei tähendanud tänane rahapuudus aktsiahindade paigalpüsimist – ilma tehinguteta jäid ainult kahe aktsia hinnad ja lisaks neile ei liigutatud veel ainult kahe väärtpaberi – Arco Vara ja Harju Elektri – hinda. Silmapaistvam areng toimus Olympic EG ja Tallinki aktsiaga – esimene kosus 0,76 ja teine 1,27%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2008, 16:00
Otsi:

Ava täpsem otsing