Eestis kogub hoogu kanepikasvatus

17. aprill 2008, 08:13

Põlvamaal on juba teist aastat Mooste
katsejaama kanepipõllud, kus toimetab staažikas sordiaretaja Kalju Paalmann.
Mõni hektar õlikanepit, teist sama palju kiukanepit - ning mitte ühtki
narkotaime, iga viimne kui seeme Euroopa Liidu poolt kontrollitud ja mulda
lubatud.

Hoolimata sellest, et vähemasti 30 sorti kanepiseemet võib Euroliidus puhta südametunnistusega kasvatada, on kanep ikka põranda all: legaalse kanepi kasvatusest Eestis pole keegi õieti kuulnud, kirjutas Eesti Ekspress.

Julgeid, kes oma maadele on kanepipõllud rajanud, võib üle Eesti kokku lugeda sõrmedel: kuus-seitse inimest mandril, paar meest Saaremaal. Kokku 160 shy;hektarit, mis on Eesti põllumajandusmaad (834 000 hektarit) arvestades tilk kerisele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2008, 08:11
Otsi:

Ava täpsem otsing