Riigikogu arutab täna toetust Aafrikale

17. aprill 2008, 07:56

Täna 17. aprillil algab Riigikogu Valges
saalis seminar „Partnerlus Aafrikaga“, et heita lähipilk Aafrikale ja
uurida, millised on võimalused selle kontinendi abistamiseks.

„Seminari eesmärgiks on aidata kaasa Eesti tulevasele partnerlusele Aafrikaga. Oluline on vaadata kaugemale ja küsida, kas ja mida Eesti saab Aafrika jaoks teha,“ ütles ürituse korraldaja ja Eesti-Aafrika parlamendirühma aseesimees Silver Meikar.

Seminari korraldab Riigikogu koostöös Euroopa rahvusparlamentide võrgustikuga AWEPA ja MTÜga Mondo. Üritusele on kaasa aidanud Taani ja Rootsi saatkond, Välispoliitika Instituut ja Arengukoostöö Ümarlaud, teatas Riigikogu pressitalitus.

Arutusel on viimased suundumused Aafrika ja Euroopa Liidu vahelistes suhetes, tutvutakse Põhjamaade kogemusega ja arutatakse Eesti võimaluste üle. Üritusel esinevad külalised Taanist, Rootsist ja Aafrikast, teiste hulgas Uganda parlamendi saadik Akol Rose Okullu ja Põhjamaade Aafrika Instituudi esindaja Yenkong Ngangjoh-Hodu.

„Globaliseeruvas maailmas ei ole enam kaugeid maid. Oleme NATO ja EL-i liikmed ja kõik protsessid, ka need, mis toimuvad Aafrikas, puudutvad ka meid,“ ütles Eesti-Aafrika parlamendirühma esimees Mart Nutt.

MTÜ Mondo esindaja Johanna Helina sõnul vaadeldakse seminaril Aafrika positiivseid arenguid ja püütakse murda Aafrikaga seotud valdavalt negatiivset stereotüüpe. „Aafrikast on meil palju õppida, kui vaid soovi on,“ ütles Helin.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2008, 07:54
Otsi:

Ava täpsem otsing