Kaljuste dirigeerib Kreeki

Kersti Inno 18. aprill 2008, 00:00

Kava kõlas esmakordselt möödunud suvel Haapsalu toomikirkus Cyrillus Kreegi muusikapäevadel ja leidis seal vaimustatud vastuvõtu.

Kreegi "Requiem" on Eesti esimese reekviemina üks olulisemaid tähiseid meie muusikaajaloos.

Reekviemi teemasid läbib ja ühendab tervikuks eesti rahvamuusika intonatsioon, seda nii otseste tsitaatide kui ka helilooja oma muusikaliste mõtetena, mis koos mõjuvad loomuliku eestikeelse kõnena. Teose esialgne versioon oligi eestikeelne, hiljem lisas helilooja ka ladinakeelse teksti. Seekord saab kuulata ladinakeelset versiooni, milles puupillide partiid on seatud orelile (mängib Ene Salumäe). Solist on Tiit Kogerman.

Kreegi Reekviemi kõrval kõlab aastavanune teos "Kreegi vihik", mille Tõnu Kõrvits on loonud Kreegi korjatud rahvaviiside põhjal ning mis peegeldab tänapäeva helilooja nägemust eesti klassiku loomingust.

20. aprillil kell 19 Tallinna Metodisti kirikus. Piletid 120 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:53

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing