Ülikoolid jätavad lõpetajad aktuseta

18. aprill 2008, 09:15

Riiklikud ülikoolid on otsustanud jätta
bakalaureuseõppe lõpetajad ilma pidulikust aktusest ja rektori käepigistusest,
sest ei pea kolmeaastast õpet kõrghariduseks, vaid eeletapiks haridusteel.

Pidulik aktus kõrgkooli aulas, kus rektor igale lõpetajale diplomi koos õnnitlustega kätte annab, ootab edaspidi vaid viieaastase õppe läbi teinud magistrante, kirjutas Postimees.

Tartu Ülikooli rektori Alar Karise sõnul on otsus dekaanidega läbi arutatud ja nad on selle heaks kiitnud. Karise sõnul on see otsus siiski märgilise tähendusega. "Kui isegi lasteaias peetakse rebasepidusid, siis võib küll öelda, et teatud sündmused on devalveerumas ja neid tähtsustatakse üle," sõnas ta.

Ka Tallinna Tehnikaülikooli rektor Peep Sürje viitas sellele, et otsus bakalaureusekraadi saamiselt pidulikkus kaotada on selge sõnum tudengeile: "Me ei taha bakalaureuseharidust esile tõsta ja jätta noortele muljet, et bakalaureus ongi see, mida neilt oodatakse, sest siis võib olla, et inimene ei tahagi edasi õppida."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. April 2008, 09:13
Otsi:

Ava täpsem otsing