Katre Pilvinski • 20. aprill 2008 • 2 min
Jaga lugu:

RKASil hoolimata kärpest tööd 800 miljoni krooni eest

RKASi nõukogu esimees Taavi Rõivas ütles, et ministeeriumide otsus kärpeid teha puudutab ka neid, kuid üle 800 miljoni krooni selleks aastaks kavandatavatest investeeringutest on juba töös.

"RKAS on riigi lepinguline partner ning kui ministeeriumid otsustavad kokku hoida kinnisvarainvesteeringute arvel, mõjutab see kindlasti ka RKASi 2008. aasta investeeringute kogumahtu," kommenteeris Rõivas säästuprogrammis osalemist.

"Oluline on mõista, et RKAS on riigi omandis olev ettevõte, mitte riigieelarveline asutus. RKAS on riigi tellimuste täitja, meie arendusprojektid on investeeringute ja kuludena ministeeriumide ja nende allasutuste eelarveridadel. Kui riik otsustab mõnest tellimusest loobuda või tellimuse mahtu vähendada, korrigeerib ka RKAS oma plaane," selgitas nõukogu esimees.

Rõivas ei osanud öelda, millistest projektidest tuleks vajadusel loobuda, sest RKAS ei tee poliitilisi otsuseid.

RKASi hanked aga on jahtunud majanduskliimas vägagi populaarsed. Skanska EMV juhatuse esimees Olle Horm tõdes, et ettevõte osaleb RKASi avalikel hangetel aktiivselt, nagu ka paljud teised, sest tööd on vaja.

"Tallinna Sadamale on mitu hanget korraldatud ja eelmise aasta lõpust on tegemine korduvalt edasi lükatud," ütles ta ja lisas, et viivituse põhjused on teadmata.

Horm ütles, et konkurss on tihe, tavaliselt osaleb hangetel kümme või rohkem ehitusfirmat.

Kokkuhoidu on töös märganud projekteerimisettevõtte Amhold juhatuse esimees Arvu Mägi, kelle sõnul on sel aastal riigitellimusi vähemaks jäänud. Samas on eratellijate arv võrreldes eelmise aastaga kasvanud.

"Osaleme peaaegu kõigil RKASi hangetel," ütles Mägi. "Hinnad on hangetel alla läinud, nagu ka ehituses." Ta kinnitas, et konkurss on väga tihe. "Tellijale annab see väga hea valikuvõimaluse," märkis ta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt