BÖRS: Gooooooooooooooogle!

21. aprill 2008, 09:28

Oodatust paremad majandustulemused
lennutasid Google´i aktsia hinna 20 protsendi võrra kõrgemale ning vedasid USA
aktsiaturud korralikule tõusule.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 1,81 protsendi võrra 12849,36 punktini, peamiselt tehnoloogiasektori aktsiate hinnaliikumist peegeldavale Nasdaqi koondindeksile lisandus 2,6 protsenti.

Lisaks otsingumootorifirmale aitasid Wall Streeti tõusule kaasa suurpank Citigroup, mille aktsia hind kerkis 4,5 protsenti 25,11 dollarini, ning ekskavaatorite tootja Caterpillar, mille aktsia hind hüppas koguni 8,5 protsendi võrra 85,28 dollarini. Aasta algusega võrreldes on ettevõtte aktsia hind kerkinud 15 protsendi võrra. Nii Google’i kui ka Caterpillari oodatust paremad tulemused saadi peamiselt tänu headele müügitulemustele välismaalt.

Dow Jonesi tööstuskeskmise koosseisu kuuluvate ettevõtete aktsiatest on aasta algusega võrreldes nn positiivsel territooriumil vaid viis aktsiat 30st, kirjutab The Wall Street Journal. Neist mitme ühine tunnus on asjaolu, et suurem osa ettevõtte tuludest tuleb väljastpoolt Ameerika Ühendriike.

Nii on keemiakontserni DuPont aktsia aasta algusega võrreldes kallinenud 18 protsenti. Neljandas kvartalis moodustas müük USAs kolmandiku ettevõtte käibest, ülejäänud tuli mujalt. Ettevõte avaldab eelmise kvartali majandustulemused homme.

Arvutigigant IBM aktsia hind on aasta algusega võrreldes kerkinud 15 protsenti 124,40 dollarini, 59 protsenti käibest tuleb väljastpoolt USAd. Taolisi näiteid võib tulla veelgi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2008, 11:57
Otsi:

Ava täpsem otsing