LHV: Tallinna börsil langusruumi veel on

21. aprill 2008, 14:32

LHV sõnul on Tallinna börs praegu
"karuturg" ning kohati on täheldada aktsiahindades langusruumi.

„Oleme praegu lihtsalt "karuturul", mis pöördub siis, kui investorite usk tulevikku taastub ning aktsiahinnad on juba arvesse võtnud võimalikud negatiivsed tulevikustsenaariumid. Mõne ettevõtte aktsiate puhul võib seda juba märgata, kohati aga langusruumi veel on,“ ütles LHV analüütik Erki Kert.

Kerti sõnul oli 2007. aasta esimene miinuses lõppenud aasta Tallinna börsil sellel sajandil ja ega käesolevgi palju lootusrikkamalt pole alanud. Arvestades, et tõusuaastad on turule toonud palju uusi investoreid, on täiesti mõistetav, et langus on uus ja suhteliselt hirmutav kogemus, rääkis Kert.

„Samas, kui Eesti piirest välja vaadata ning graafikule võtta pikem ajaperiood, siis näeme börsidel selgelt äratuntavaid tõusu- ja langustsükleid,“ teadis analüütik rääkida ning lisas, et konkreetne langustrendi pöördumise prognoosimine sarnaneb rohkem õnnemängule kui analüüsile, mistõttu siinkohal jääb ta vastuse võlgu. Enne sügist selleks siiski praegu olulisi katalüsaatoreid ei näe.

Aripaev.ee küsis täna päevaküsimuse raames: "Kas usute Tallinna börsi tõusu?"

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2008, 15:23
Otsi:

Ava täpsem otsing