22. aprill 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Väikeauto või reis Antarktikasse?

Samal ajal, kui meedia külvab masendust ja paanikat majanduskasvu aeglustumisega, hindade kerkimisega ning mis veel hullem - koondamistega - planeerivad reisibürood optimistlikus toonis ülikalleid reise edasi.

Näiteks kavandab üks neist, Albion Reisid nimeks, 145 000 krooni maksvat retke Antarktikasse. Kes see ikka nii palju raha reisi eest maksaks, mõtlete nüüd. Võta näpust - 14 sellist inimest on juba olemas ning kohti jätkub veel kuuele.

"Nii ja naa. Meie reisijaid ei liigita - olgu nendeks pensionärid, kes kinnisvara maha müünud ja sellest saadud rahaga tulevad, või ettevõtjad, kel nii palju raha, et ei pea lugema. Üks on kindel - nad on ikkagi tõelised loodushuvilised, kes teavad, kuhu tulevad," räägib firmajuht Argo Schneider.

Mehel tundub olevat ka päris geniaalne äriplaan. "Korraldame reise reisijuhtide ajagraafiku järgi. Valime sihtkoha, mis meid endid huvitab, ning siis teeme plaani ja organiseerime marsruudi," räägib Schneider, kes ise veel Antarktikas käinud pole, ühtlasi seletades, et niisugune reis tehakse vaid korra. "See on üks ja ainulaadne reis ja rohkem sellised plaani ei võta," lisab mees.

Põhjus, miks reisi hind nii soolane on, seisneb Schneideri sõnul selles, et ekspeditsioonid ongi kallid. "Antarktika pole just massiturismiobjekt ka, kuigi reisikorraldajaid sinna on päris palju," ütleb Schneider.

Estraveli tootjasuhete direktori Jüri Toomeli sõnul on kümnetesse tuhandetesse maksvate reiside järele nõudlus täitsa olemas. Justkui polekski majandusega midagi viltu. "Sellist konkreetset arvu on raske öelda - kvartalis saab vast kümmekond reisiseltskonda selliste eksklusiivsemate pakettidega ikka teele saadetud küll," räägib ta ning lisab, et nõudluse kasv on just aastavahetuse paiku, kui tihtipeale on töös päris mitmeid ja mitmeid ainulaadsema hõnguga reisimarsruute.

"Ei ole mingi probleem selliseid reisipakette kasvõi rätsepatööna kokku panna, sest maksujõulisele kliendile on teenuseid alati võimalik saada. Kui soovida tipptasemel teenuseid ja parimaid hotelle, kulub 100 000 krooni hõlpsasti ära," märgib Toomel.

Autor: Gert D. Hankewitz

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt