Vask on nõrkusest üle saamas

Tõnis Oja 23. aprill 2008, 00:00

Vase hind on eelmise aasta nõrkusest üle saamas ning püüab taas uusi rekordtasemeid, sest dollari kursilanguse tõttu otsivad investorid kaitset selle vastu.

Vase hinna korrelatsioon euro-dollari kursi suhtes on 0,65, mis on kaks korda kõrgem kui aasta tagasi, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg. Juhul, kui kahe väärtuse korrelatsioon on üks tähendaks see seda, et mõlemad liiguvad käsikäes.

"Vase hinna tõus on täielikult tingitud dollarist," lausus Bloombergile investeerimispanga Royal Bank of Canada baasmetallide kauplemise juht Alex Heath. "Tõus taga pole mitte midagi enamat," kinnitas ta.

Tõsi, fundamentaalnäitajad võiksid tõesti põhjustada metalli hinnalangust. Hiina, maailma suurima vasetarbija import kahanes esimeses kvartalis 19 protsendi võrra (võrrelduna eelmise aasta sama perioodiga), 391 tuhandele tonnile. Analüütikud ennustavad, et aprillis langeb see võrreldes märtsiga kümne kuni 25 tuhande tonni võrra.

Tõusnud on ka alumiiniumi, nikli ja teiste värviliste metallide hinnad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing