Altkäemaksu võtnud politseinikke karistati tingimisi

Mariliis Pinn 23. aprill 2008, 07:43

Endine liikluspolitseinik, politseiajaloo
suurima altkäemaksuskandaali peaosaline Livio Karro võttis eile naeratades vastu
Harju maakohtu otsuse mõista talle reaalse vangistuse asemel tingimisi
karistus.

Kinnise ja end alati kontrolliva mehena tuntud Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve osakonna liiklustalituse endine konstaabel Karro kuulas eile hommikul Harju maakohtus süüdimõistvat otsust vaikides ja sageli lakke vaadates, kirjutas Postimees.ee.

Afääri võtmeisik vabanes tardumusest, kui oli selge, et vaatamata eriasjade prokuröri Jüri Kasesalu küsitud kuueaastasele reaalsele vangistusele otsustas kohus Põhja politseiprefektuuri liiklusjärelevalve osakonnas altkäemaksuvõrgustiku loonud Karrot karistada vaid viieaastase tingimisi vangistusega nelja-aastase katseajaga.

Kohus mõistis Karro süüdi teiste liikluspolitseinike korduvas altkäemaksu võtmisele kihutamises, vahele jäänud liiklushuligaanidelt grupiviisilises altkäemaksu võtmises ja korrakaitsjatele altkäemaksu andmise korduvas vahendamises.

Peale Karro mõistis kohus süüdi veel 21 endist politseinikku ja üheksa altkäemaksu andnud ja vahendanud liikluseeskirja rikkujat, ka nemad said tingimisi vangistused ühest kuni kolme aastani kolmeaastase katseajaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2008, 07:41
Otsi:

Ava täpsem otsing