Uus põlvkond noori üritab üliõpilasmalevat ellu äratada

Mariliis Pinn 23. aprill 2008, 07:46

Kuus aastat tegutsenud õpilasmalevatest
väljakasvanud noored on suvisest ühiselust maitse suhu saanud ning üritavad elu
sisse puhuda ka omaaegsetele, tuhandeid tudengeid koondanud üliõpilaste
ehitusmalevatele.

Sihtasutuse Õpilasmalev juhataja Eero Kiipli tõdes, et Eesti Üliõpilaste Ehitusmalevate (EÜE) taaselustamise algus on tagasihoidlik, suvel saadetakse kolmeks nädalaks maale tööle vaid kolm rühma ja needki pannakse kokku Tallinna ja selle lähiümbruse üliõpilastest, kirjutas Postimees.ee.

Järgmisel esmaspäeval algab registreerimine kahte rühma Rakvere lähedale Mõedakusse ja ühte rühma Lõuna-Eestisse Põlgastele ning seda põhimõttel, kes ees see sees. Eraettevõtjatest talunikud ja suurfarmide pidajad võtavad noored lammutus- ja lihtsamatele ehitustöödele.

«Ärksamad inimesed on maalt linnadesse või üle lahe Soome putkanud ja need, kes jäänud, mängivad poe taga doominot, nii et ega neid töökäsi seal leida väga lihtne ei olegi,» ei olnud rühmadele töö leidmine Kiipli kinnitusel üle jõu käiv ülesanne.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2008, 07:44
Otsi:

Ava täpsem otsing