Ain Alvela • 23. aprill 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Tehnikabuss tutvustab koolidele laboriseadmeid

Eestisse saabus spetsiaalse õppeklassidesse paigaldatava tehnikaga sisustatud haagisauto Hollandi-turneelt, pärast nädal kestvat ringsõitu siirdub masin edasi Lätti ja Leetu.

Scania veoki taha monteeritud haagises on varjul tööstuslikest komponentidest kokku monteeritud õppeotstarbelised tootmisliinide mudelid, kus koolitatavad saavad reaalselt uurida, kuidas töötab üks või teine pneumaatiline ja hüdrauliline sõlm, robot või automaatikaseade.

Tehastes kasutatavatest n-ö pärisseadmetest eristab neid vaid asjaolu, et näiteks elektriühendused on tehtud turvaliselt ja mõnevõrra lihtsustatult.

Festo Eesti filiaali müügiinsener Hannes Villo märkis, et ettevõtmisel on kaks eesmärki. Esimene - tutvustada kutseõppeasutustele võimalusi oma tehniliste erialade laboriseadmeid täiendada, teine - teha teavitustööd, et Festo pakub oma Võrumaa Kutsehariduskeskuses ja Tallinna Tööstushariduskeskuses praktikaklassides täienduskoolitust, mis mõeldud tööstusettevõtete spetsialistidele.

"Neli päeva vältavatel kursustel räägitakse pneumaatika või hüdraulika põhitõdedest, mistõttu see sobib näiteks elektrikule, kes soovib oma teadmisi laiendada ka mõnes teises vallas," kirjeldas Hannes Villo. "Kursused on abiks näiteks seadmete hooldemeeskondade spetsialistidele."

Laboritöid sisaldav tehnikakursus maksab koos käibemaksuga ligi 11 000 krooni.

"Tallinnas oli üritus ülimenukas, rahvast vooris kogu aeg. Pärnus läks - ütleme et keskpäraselt," iseloomustas Villo huvi asja vastu.

Kolmapäeval seisis tehnikabuss Võrumaa Kutsehariduskeskuse juures, täna ollakse Tartus ja homme Narvas.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt