Tõnis Oja • 23. aprill 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Toiduainete hinnad paanikat tekitamas

Viimasel ajal on toimunud rahvusvahelistel kõrgetasemelistel aruteludel on käsitletud hinnatõusu, mis võib endaga kaasa tuua koguni näljahäda. Vähemalt lühiajaliselt on need aga toonud soovitust vastupidiseid tagajärgi - toiduainete hinnatõusu kiiruse või koguni paanika.

"Me ei soovi paanikat," lausus uudisteagentuurile Reuters USA hulgifirma Costco Wholesale'i tegevjuht James Sinegal põhjendades mõnele toiduainele müügipiirangu kehtestamist.

Kiirele hinnatõusule vaatamata on viimasel ajal tekkimas toiduainete nappus, mille on põhjustanud mõnede arengumaade ekspordipiirangud. Nii on riis hind Tais kerkinud sel aastal juba enam kui saja protsendi võrra.

B-klassi valge riisi hind kerkis seal sel nädalal 950 dollarile tonn võrrelduna 383 dollariga aasta tagasi.

Teine viimaste päevade suurtõusja on mais, mille külvamist USAs on takistanud vihmad. Praegu on külvatud vaid neli protsenti plaanitavast külvipinnast võrreldes 20 protsendiga, mis tavaliselt selleks ajaks külvatud on.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt