LHV: jäime Tallinna Vee tulemustega rahule

24. aprill 2008, 15:43

LHV ütles aripaev.ee-le, et jäi Tallinna
Vee tulemustega rahule, kuigi oodati veidi suuremat käivet.

„LHV jäi Tallinna Vee tulemustega üldjoontes rahule. Ootasime küll veidi suuremat käivet (eelkõige vee-, kanalisatsiooni- ja sadeveetorustike liitumistest) ning ka kasum jäi minimaalsed 4,5% ootustele alla,“ ütles LHV analüütik Henri Adams ning lisas: „Samas oli ettevõtte kasumlikkus oodatust parem, mis näitab, et kulud on kontrolli all ning see on hetkel Eestis valitsevate majandustingimuste juures väga oluline.“

Adamsi sõnul väärib Tallinna Vee puhul märkimist fakt, et ettevõtte äritegevus on väga läbipaistev. „Müügitingimused on sätestatud vastavalt lepingutele linnaga, mis annab võrdlemisi täpse ettekujutuse tulevastest rahavoogudest. Seetõttu on tegemist ka ühe stabiilseima ning madalama riskiastmega ettevõttega Tallinna börsil.“

Lisaks maksab Tallinna Vesi iga-aastaselt dividende, näiteks 2007. aasta eest on plaanis maksta 12,5 krooni aktsia kohta, mis teeb hetkehinna juures dividendimääraks 6,1%, rääkis analüütik. Küsimusele, millise soovituse annaks LHV Tallinna Vee aktsiale, vastas Adams, et loetletud põhjustel on LHV poolt Tallinna Vee aktsiale antud ka soovitus „Akumuleeri“.

2008. aasta esimeses kvartalis kasvas ettevõtte müügitulu 211,2 miljoni kroonini, mis on 2,9%-line kasv võrreldes 2007. aasta esimese kvartaliga, ettevõtte kasum enne tulumaksu oli 89,5 miljonit krooni, mis on 2007. aastaga võrreldes 6,1% vähem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. April 2008, 19:08
Otsi:

Ava täpsem otsing