Poola meelitab oma tööjõudu koju

24. aprill 2008, 12:28

Kuus kuud tagasi võimule tulnud Donald
Tuski valitsus on käivitamas ulatuslikku reklaamikampaaniat Suurbritannias, et
ergutada välismaale lahkunud poolakaid koju naasma.

Suurbritannias ilmuvates inglise- ja poolakeelsetes lehtedes hakkavad varsti ilmuma suured reklaamid, mis kutsuvad poolakaid koju. Spetsiaalsed trükised jagavad õpetust, kuidas Poolasse naastes eluaset leida ja soodsatel tingimustel laenu saada.

Hinnanguliselt on ELi astumise järel Poolast välismaale tööle läinud üle kahe miljoni inimese, neist lõviosa Suurbritanniasse ja Iirimaale. Samal ajal kui nende riikide majandus on värske odava tööjõu sissevoolust võitnud, on Poolas eriti ehitusel valitsenud terav tööjõupuudus.

Viimane teeb eriti muret lähenevate Euroopa jalgpallimeistrivõistluste ees, mida Poola võõrustab 2012. a koos Ukrainaga. Staadionide ehituselt on Poola valitsuse hinnangul puudu vähemalt 200 000 töölist.

Poola valitsus on juba kaotanud välismaal teenitud tulude topeltmaksustamise ning plaanib maksuamnestiat neile, kes välismaal töötades on jätnud Poola maksud maksmata, kirjutab Briti leht The Independent.

Poola Londoni saatkonna pressiesindaja sõnul on koju naasmise protsess juba vaikselt alanud. Poolast Suurbritanniasse tulijaid ja koju tagasi pöördujaid on juba enam-vähem ühepalju. Ka vahetuskursi poolest pole Suurbritannias täna enam niisama soodne töötada kui 2004. a. Kui siis sai ühe naela eest seitse Poola zlotti, siis nüüd 4,2, kirjutab leht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. April 2008, 12:25
Otsi:

Ava täpsem otsing