Ross: vahet ei ole kui kõrgelt kukud, peaasi, et padjad on all

24. aprill 2008, 13:32

Majanduskasvu aeglustumise põhi ei ole
ilmselt käes, 2007. aasta viimases kvartalis kasvas SKP ainult natuke vähem kui
oodatud, rääkis Eesti Panga asepresident Märten Ross juhtimisajakirjale KPMG
forum.

Küsimusele, kas Eestit ootab pehme maandumine, vastas Märten Ross, et ei kasutaks mõisteid „pehme“ ja „raske“ maandumine. „Räägiks pigem kiirest ja aeglasest kohandumisest. Majanduskasvu kiirem aeglustumine ei tähenda ilmtingimata, et tegu on raske maandumisega. Tegelikult ei ole vahet kui kõrgelt kukud, peaasi, et padjad on all.“ Tema sõnul võib SKP kasv äkitselt ühes kvartalis miinusesse minna aga see ei tähenda veel rasket maandumist. „Olulisem on kas me oleme selleks valmistunud.“

„Aeglustumise tempo on tõenäoliselt mõnevõrra kiirem, ehitusvaldkonnas on see juba toimunud. 2009. aastal võiks investeeringute maht jälle kasvada,“ rääkis Eesti Panga asepresident Märten Ross juhtimisajakirjale KPMG forum. Rossi sõnul on väliskeskkond halvenenud aga inflatsiooni seisukohast on see isegi hea, sest tekitab halvema kasvukeskkonna hinnatõusule.

„Kannatada võib eksport lähiturgudel: pean silmas ehitusmaterjalitööstust, mida võib mõjutada ehitustegevuse vähenemine lähiriikides- Lätis ja Soomes,“ rääkis Ross ning lisas, et kasvu aeglustumine ei ole pannud ekspordisektorit veel siseturult välisturule suunduma.

„Aeglustumise tempo on tõenäoliselt mõnevõrra kiirem, ehitusvaldkonnas on see juba toimunud. 2009. aastal võiks investeeringute maht jälle kasvada,“ ütles Ross. Tema sõnul on väliskeskkond halvenenud aga inflatsiooni seisukohast on see isegi hea, sest tekitab halvema kasvukeskkonna hinnatõusule.

„Kannatada võib eksport lähiturgudel: pean silmas ehitusmaterjalitööstust, mida võib mõjutada ehitustegevuse vähenemine lähiriikides- Lätis ja Soomes,“ rääkis Ross ning lisas, et kasvu aeglustumine ei ole pannud ekspordisektorit veel siseturult välisturule suunduma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. April 2008, 14:23
Otsi:

Ava täpsem otsing