Majandustulemused investoreid ei huvita

Tõnis Oja 25. aprill 2008, 00:00

Taas on Tallinna börsil saabunud aeg, kus ettevõtete majandustulemused jätavad investorid külmaks. Eile esimese kvartali tulemused avaldanud Baltika aktsia hind jäi eelmise päeva sulgumishinnale ning ASi Tallinna Vesi aktsiatega ei sooritatud ühtegi tehingut.

Leige huvi vee-ettevõtte väärpaberi vastu on ühest küljest mõistetav. Kolmapäeval toimunud aktsionäride üldkoosolekul otsustati aktsionäridele maksta omanikutulu 12,45 krooni aktsia kohta. Ehkki ettevõtte esimese kvartali tulemused olid mõnevõrra kehvavõitu, on aktsia korralik dividenditootlus piisavaks motivaatoriks hoida väärtpaberit vähemalt mai lõpuni. Korralikud dividendid on ka ilmselt põhjuseks, miks Eesti Telekomi aktsia hind kallines üle kahe protsendi, 122,04 kroonile. Ka aktsia käive oli korralik 4,4 miljonit krooni.

Eile samuti esimese kvartali majandustulemused avaldanud Baltika aktsia jäi kolmapäevasele sulgemishinnale, 35,99 kroonile. Ehkki analüütikutele ja spetsialistidele polnud moetööstusettevõtte kvartalikahjum mingiks üllatuseks, valmistas pettumust selle suurus, õigemini suurema kahjuminumbri vältimine tänu kinnisvara ümberhindlusele. Mõlemad analüüsikeskused, nii LHV kui ka Hansapank viitasid võimalusele, et moeettevõte sel aastal positiivset kasuminumbrit ei näe.

Tallinki aktsia hind langes 1,33 protsendi võrra uuele rekordmadalale tasemele, 11,58 kroonile. Aktsia käive oli kuus miljonit krooni.

Tallinna Kaubamaja aktsia hind kukkus pea kolme protsendi võrra, 96,23 kroole. Nii madal oli meie juhtiva jaekaubandusettevõtte aktsia hind viimati 2006. aasta sügisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:30

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing