Prügikoristajad tahavad püstitada Guinnessi rekordit

Mariliis Pinn 25. aprill 2008, 07:50

Kampaania «Teeme ära 2008» korraldajad
soovivad 3. mai koristuspäeval püstitada Guinnessi rekordit, selleks tulevad
neile appi leedukad, kes on samuti sellelaadse prügikampaania korraldanud.

Eesti prügikampaania «Teeme ära 2008» meediajuhi Tiina Urmi sõnul ei ole Guinnessi raamatus seni ühtegi prügikorjamise rekordit ja seepärast vajab rekordi taotlus ülevaatamist, kirjutas Postimees. «Aga kui sellist rekordit on võimalik püstitada, siis see ka kindlasti tuleb,» rääkis Urm.

Rekordi taotlemisega seonduva on enda peale võtnud Leedu endise presidendi poeg Ignas Brazauskas, kuna prügi koristamise idee said nad Eestist, siis soovivad nad rekordi püstitada koos Eesti ja prügikampaania korraldajatega.

Leedukad alustasid prügikoristuskampaaniaga aprilli algul, kui nägid selleteemalist ajaleheartiklit, pärast seda on huvi kampaania vastu järjest kasvanud ja areng on olnud kiire.,Brazauskase sõnul on neil praegu koristamisele registreerunuid 5000 inimese ringis ja 3. mai suureks koristuspäevaks loodavad nad kokku saada 15 000 – 20 000 inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. April 2008, 07:48
Otsi:

Ava täpsem otsing