Hiina salakaubavedu jõuab Venemaal kohtusse

28. aprill 2008, 19:25

Lõppes Venemaa riigieelarvele miljardeid
rublasid kahju toonud Hiina ja Korea salakaubaveo uurimine,
kirjutas Kommersant. Kriminaalkohtusse tuleb minna ligikaudu 20
inimesel.

Süüdistatavate hulgas on ka advokaat Aleksandr Litvinov, keda uurijad peavad üheks salakaubaveo organiseerijatest. Kurjategijate sekka sattus ühtlasi Primorski krai endine senaator Igor Ivanov ja kohalik seaduseandja Gennadi Lõsak. Kommersandi andmetel varjavad mehed end praegu välismaal. Kokku on tagaotsitavaid 15.

Uurimisversiooni kohaselt toimus kogu salakaubavedu pärast 2002. aastat. Hiina ja Korea kaup osteti Vladivostokki registreeritud ja Hiinas, Koreas, Moskvas ning teistes Vene linnades filiaale omava firma kaudu.

Ainuüksi 2005. aasta augustist 2006. aasta jaanuarini vedasid kurjategijad üle Venemaa piiri rohkem kui 2000 konteinerit salakaupa. Maksmata jäi 1,5 miljardit rubla tollimaksu.

Advokaat Aleksandr Litvinovit, kes omab kohalikku advokaadibürood "36 tundi", süüdistatakse sidepidamises kurjategijate ning võimumeeste vahel, aga ka kuritegevuse juriidilises varjamises. Kommersant lisas, et salakaubaveo niidid jooksevad väga paljude riigiametite ja poliitikuteni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2008, 19:40
Otsi:

Ava täpsem otsing