Netikelmid üritavad SEB klientide raha tuuri panna

Mariliis Pinn 28. aprill 2008, 11:51

Täna hommikul potsatas paljude SEB
klientide e-postkasti kiri, kus teatati, et nende konto on suletud ja paluti see
uuesti veebis aktiveerida.

SEB kommunikatsioonijuhi Silver Vohu kinnitusel on tegemist petuskeemiga, kus kurjategijad üritavad nende klientide kaardinumbreid ja PIN-koode teada saada. „Üritatakse andmeid välja petta. SEB ei ole sellist kirja klientidele välja saatnud. Ärge avage seda linki, ärge andke nõutud andmeid. Kustutage see kiri ära, et teie arvutisse viirusi ei satuks. Ja kui te olete juba lingile vajutanud ja andmed andnud, siis võtke kiiresti pangaga ühendus, et kahju ära hoida,“ üles Vohu.

SEB kliendid, kelleni antud kiri on jõudnud ei tohiks mingil juhul avaldada oma internetipanga andmeid ega PIN-koode. Juhul kui andmed on siiski juba sisestatud, tuleks võimalikult kiiresti helistada SEB infotelefonile 66 55 100, et vältida võimaliku kahju tekkimist.

SEB hakkas teateid levivast kirjas saama täna hommikul.

Tegemist on mass-spämmiga, mida saadetakse arvutiviiruse poolt nakatunud arvutitest.

SEB tuletab meelde, et pank ei küsi mitte kunagi e-posti vahendusel mingeid kliendiandmeid ega ei käsi vahetada internetipanga paroole. Tegemist on paroolipüügi (ingl. k. phishing) nimelise kuritööliigiga.

SEB klientidel saadetud petukiri:

Dear SEB - Union Bank of Estonia ( EESTI UHISPANK ) customer,

For security reasons our Internet Anti-Fraud Department decided to suspend your account in order to protect you from any kind of Internet attacks. We invite you to re-activate your account and also Log In in our new developed Internet Anti-Fraud security system. Please follow the link below to start this procedure:

http://www.seb.ee/index/1305

Please accept our apologies for this issue and consider this a very important message,

SEB - Union Bank of Estonia ( EESTI UHISPANK )

Tõlge:

Lp. SEB Eesti Ühispanga klient,

Turvakaalutlustel otsustas meie internetipettuste vastane osakond teie konto ajutiselt sulgeda, et kaitsta teid internetirünnakute eest. Me kutsume teid oma kontot taasaktiveerima ja sisse logima uude internetipettuste vastasesse turvasüsteemi. Palun vajutage lingile:

http://www.seb.ee/index/1305

Palun võtke vastu meie vabandused ja võtke teadmiseks, et tegu on ülitähtsa sõnumiga.

SEB Eesti Ühispank

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2008, 14:45
Otsi:

Ava täpsem otsing