Tõnis Oja • 28. aprill 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Börs langes tagasi Hansapanga aega

Tallinna börsil jätkus eile taas hinnalangus, aktsiaindeksid on kukkunud tasemetele, mil börsil kaubeldi veel Hansapanga aktsiaga.

Kümne enim kaubeldava aktsia hinnaliikumist peegeldav Äripäeva indeks langes 1488,06 punktini. Nii madal oli see viimati 3. märtsil 2005, st ajal, mil Swedbank oli juba teinud Hansapanga aktsiatele ülevõtmispakkumise, kuid lõplikku pakkumist hinnaga 211,23 krooni aktsia, mille kõik aktsionärid ka vastu võtsid, polnud veel tehtud.

Börsi üldindeks OMXT (endine Talse) langes alla 600 punkti taseme ehk samuti kolme aasta tagusesse kevadesse. Tõsi, kõikide Tallinna börsil kaubeldavate aktsiate hinnaliikumist peegeldav indeks käis kaks korda (2005. aasta juulis ning 2006. aasta juuni lõpus) isegi madalamal tasemel. Aga seda vaid mõneks üksikuks päevaks.

Eilne päev oli eriti nukker selle poolest, et vähemalt 52 nädala tasemele (enamiku aktsiate puhul mitme aasta madalaimale tasemele) langes kaheksa väärtpaberi hind ning muutumatult mitme aasta madalamaile tasemele jäi Merko Ehituse aktsia. Uued rekordmadalad tasemed saavutasid Arco Vara, Baltika, Eesti Ehituse, Ekspress Grupi, Olympic EG, Silvano FG, Tallinna Kaubamaja ning Tallinki aktsiate hinnad. Tallinki aktsiat ei suutnud toetada ka poole miljoni aktsia ost, mille sooritas Danske Capitali fond.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt